Musikern

Under denna rubrik samlar jag alla de inlägg som berör mig och mitt musikaliska liv. Här nedan kan du kortfattat läsa om min musikaliska resa och vart jag är på väg. Jag kommer kontinuerligt att posta videos och inspelningar jag gjort, samt samla alla inlägg som berör just “Musikern” så att alla läsare lätt kan orientera sig till de mest intressanta inläggen.

Min musikaliska resa:

En resa kan alltid beskrivas på flera sätt. Som berättare kan man brodera ut sin berättelse med intressanta anekdoter och kanske lite väl överdrivna erfarenheter. Man kan också välja att helt nonchalant beröra de större delarna och därmed utelämna de intressanta bitarna som gör en berättelse så spännande. Precis som i allt annat man gör ordentligt så måste en berättare, enligt mig själv, se de små delarna för att finna en större helhet. Man kan heller inte utelämna de större dragen och enbart fokusera på helheten då man i så fall helt utelämnar den kringliggande kontexten. Jag har därför valt att inte gräva mig ner i de djupaste beståndsdelarna när det gäller min egen musikaliska resa, men heller inte helt och hållet förkorta denna färd genom att enbart berätta om var jag befinner mig i nuläget. låt oss börja…

När det gäller mina första skolår så var jag snarare mer intresserad av sport än av att sitta framför pianot och öva timmar i streck. Jag sprang hellre ut med allehanda bollar av olika slag, som exempelvis de där hårda, vita, små knottriga som man inte vill ha i huvudet, eller den där lite större svart-vita bollen som man ofta faktiskt fick i pannan med flit. Även om bollsporter dominerade mitt sportsliga liv så tillkom även såväl kampsport som uteliv i skog och berg.

Jag nämnde pianot i förbifarten vilket är helt i sin ordning. Pianot var mitt första instrument vilket jag också ägnade min tid åt under lågstadiet för att senare gå över till trumpet på mellan- och högstadiet. Jag fastnade då aldrig för storbandskonceptet även om jag spelade i ett sådant i ett flertal år. Det som istället tog över mitt liv på gymnasiet var rocken vilket i sin tur ledde till att jag började spela bas i ett band som gick under namnet ”No Control”. Nu i efterhand så måste säga att det var ett mycket passande namn för gruppen. Lika passande var det när vi valde att byta namn till ”Common sence” för att några veckor senare upplösa bandet helt.

Gymnasietiden gick i övrigt snarare åt till att studera data-kod och webdesign än att fokusera på noter och tabulatur. Men istället för att söka direkt in till Chalmers, vilket varit min plan, så valde jag att söka mig till Oskarshamns folkhögskola. Väl där läste jag på musiklinjen och då i första hand med sång som mitt huvudinstrument. Jag slängde mig dock in på djupet när det gällde trumpet, bas och gitarr under denna tid. Där blev jag sedan kvar i två år och som avslutning valde jag att söka in till musikhögskolorna runt om i Sverige, mest för att det var en bra avslutning innan det var dags Chalmers. Det visade sig att jag kom i på alla högskolorna vilket gjorde att jag raskt flyttade till Göteborg och läste där i många år innan jag slutligen var klar musiklärare för äldre åldrar samt sångpedagog (mer om detta under fliken pedagogik).

I övrigt så har jag spelat i en mängd olika grupper och då oftast inriktat på rock, blues eller funk. Men de senaste sex åren så har jag även ingått i ett medeltidsband där jag ägnat mig åt: säckpipa, sång, hammarharpa, cittern, davul, bodhran och flöjt.

Under de senaste tre åren så har jag dock inte utvecklat min egen musik i den utsträckning som jag önskat utan har istället hjälpt andra att nå högre höjder. HearMyMelody är därför framför allt ett hjälpmedel för mig själv att posta min egen musik, diskutera mina musikaliska tankar och även finna likasinnade musiker att spela tillsammans med.

Så… Nu vet ni hur min resa började. För att få veta vart den är på väg i framtiden så får ni hålla er uppdaterade här på HearMyMelody. =)

musikern

[cat totalposts=”10″ category=”34″ thumbnail=”true” excerpt=”true”]